Sprekers

De volgende sprekers zullen een praatje komen houden op de carrièredag:

Hans Clevers

Voor de meeste studenten onder ons staat Hans Clevers bekend onder drie titels: de bedenker van organoids, de Directeur Research van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en onderzoeksleider van het Hubrecht Instituut. Clevers begon zijn studie in Utrecht als biologiestudent en voltooide hier enkele jaren later ook zijn promotieonderzoek. Hierna vloog hij uit naar Amerika, om daar als Post-doc te werken aan Harvard. Een viertal jaar later werd hij als universitair docent aangesteld in Utrecht, bij de afdeling Klinische Immunologie.

In de jaren daarop heeft Clevers veel onderzoek gedaan naar darmkanker, wat erg veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van organoids. Organoids zijn in-vitro model-organen, die een beeld kunnen geven van de werking van een orgaan in het lichaam. De organoids zijn bedoeld om specifieke organen na te bootsen en diens functie uit te voeren. De cellen uit de organoids kunnen net als in een orgaan samenwerken.

Van 2002 tot 2012 was Hans Clevers daarnaast directeur van het Hubrecht Instituut. Ook nadat hij gestopt was met deze functie, bleef hij onderzoeksleider van het Instituut voor ontwikkelingsbiologie en stamcelonderzoek. Nog altijd houdt hij zich hier bezig met de biologie van darmkanker.

Sinds 2015 is hij ook directeur Researchbij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Nog steeds nieuwsgierig? Kijk dan vooral even op de site van het Hubrecht Instituut: https://www.hubrecht.eu/nl/onderzoekers/clevers-groep/

Edward van Wezel

Edward van Wezel is begonnen als procesengineer en productonwikkelaar bij onder andere Johnson & Johnson na het behalen van zowel een M.Sc. in scheikunde aan de Universiteit van Utrecht als een M.Sc in Biochemical Engineering aan de Technische Universiteit Delft.

Vanaf 2000 breidde Edward van Wezel zijn ervaring uit als CEO van verschillende life sciences bedrijven in Nederland waarna de Heer van wezel in 2006 Biogeneration Ventures oprichtte.
Biogeneration Ventures investeert in innovatieve early stage Europese bedrijven in de biotech, medtech en diagnostiek en heeft over de afgelopen 12 jaar in 3 beheerd met bij elkaar een waarde van meer dan €120 miljoen. De eerste 2 fondsen droegen bij aan de ontwikkeling van het grote succes van de bedrijven Dezima Pharma en Acerta Pharma, resulterend in de verkoop van beiden bedrijven met een geschatte waarde van meerdere miljarden.

Op dit moment is Edward van Wezel managing partner bij Biogeneration Ventures en hard op zoek voor het derde fonds naar innovatieve early stage investeringsmogelijkheden om samen met zijn expertise en contacten met de grotere farmaceutische bedrijven uiteindelijk te leiden tot een snellere productonwikkeling.