Bedrijvenmarkt

Hier zijn de bedrijven te vinden die bezocht kunnen worden op de bedrijvenmarkt.

Roche Diagnostics
Vanaf de oprichting in 1896 staat Roche bekend om zijn geneesmiddelen. Naast innovatieve geneesmiddelen ontwikkelt Roche ook diagnostische testen waarmee wereldwijd miljoenen patiënten worden geholpen. Wereldwijd werken er meer dan 90.000 mensen verdeeld over ruim 150 landen bij Roche. Roche bevind zich al meer dan 50 jaar in de voorhoede van het onderzoek naar en de behandeling van kanker. Ook zijn we wereldwijde marktleider in in-vitrodiagnostiek. We bieden flexibele, snelle en betrouwbare totaaloplossingen voor de routinediagnostiek en labstolling op medische laboratoria, Points of Care en zelfmanagement begeleid door de zorgprofessional. Door bundeling van de krachten op het gebied van zowel diagnostiek als geneesmiddelen, zijn wij beter in staat dan welk bedrijf dan ook om personalised healthcare tot realiteit te maken. Twee derde van onze onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten naar nieuwe geneesmiddelen wordt ontwikkeld met bijbehorende diagnostiek. Roche Diagnostics zal zowel een workshop geven als op de bedrijvenmarkt staan.

Calco
Calco is een ambitieuze organisatie en ze bieden verschillende traineeships op het gebied van IT. In de zorg wordt IT in toenemende mate ingezet om kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen te realiseren. Sinds de oprichting in 2004 is Calco enorm gegroeid en hebben ze al meer dan 1400 young professionals geholpen aan een succesvolle carrière in de IT. Sinds 2006 is Calco ook bezig met de Calco MasterClass. Hierbij worden afstudeerkandidaten en alumni (ook zonder IT-achtergrond) in twee maanden klaargestoomd om daarna meteen aan de slag te kunnen bij hun opdrachtgevers. Calco draagt bij aan kwaliteit in de zorg, door het inzetten van gedreven, hoogopgeleide professionals.

Dus ben je geïntresseerd in de mogelijkheden van IT in de zorg?
Kom dan vooral langs bij Calco op de bedrijvenmarkt en volg de workshop!

AstraZeneca
AstraZeneca is een door wetenschap gedreven biofarmaceutisch bedrijf. Iedere dag weer verkennen we de grenzen van de wetenschap om levensreddende geneesmiddelen te ontwikkelen. Wij investeren in een gezonde maatschappij waarbij een duurzaam behandelresultaat voor de patiënt en goed medicijngebruik centraal staan. In samenwerking met andere zorgpartijen draagt AstraZeneca (in Nederlands met ongeveer 200 professionals) bij aan innovatie en een kwalitatief betere gezondheidszorg.

AstraZeneca zal op de carrièredag twee workshops verzorgen en daarnaast aanwezig zijn op de bedrijvenmarkt!

Herakles Pharma Staffing
Herakles is een enorm breed bedrijf dat zich bezighoudt met verschillende vakgebieden binnen de farmaceutische industrie. Ze zijn verantwoordelijk voor het inzetten van mensen binnen onder anderen clinical, medical, sales en marketing posities. Hierdoor hebben ze een breed netwerk en enorm veel expertise in de medische wereld. Herakles weet zich te onderscheiden van andere farmaceutische bedrijven vanwege hun kennis en persoonlijke benadering. De gehele directie van Herakles, net als alle recruiters in het bedrijf, komen oorspronkelijk uit de industrie. Tijdens de carrièredag ben je dus bij Herakles aan het juiste adres voor al je vragen over de ins en outs van de farmaceutische wereld. Herakles zal aanwezig zijn op de bedrijvenmarkt van de carrièredag, ga vooral langs voor een praatje!

Aethon
Al 12,5 jaar lang helpt Aethon werkgevers én talenten verder te komen met haar frisse kijk op flexibele arbeid. In het afgelopen decennium is Aethon uitgegroeid van een Rotterdams studenten chauffeursbedrijf tot een volwassen dienstverlener in de uitzendbranche.
Talent in goede banen leiden, dat is wat Aethon doet.
Op zogenaamde ‘piek- en ziekmomenten’ willen bedrijven snel kunnen beschikken over extra capaciteit. Juist daar ligt de kracht van Aethon. Aethon is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en garandeert de levering van de juiste mensen binnen 4 uur. Als prioriteit heeft het bedrijf; werken met vaste klantenteams, op het juiste moment inspringen door planningen en roosters, tenslotte draait het allemaal duidelijke afspraken maken. Het team van Aethon is ambiteus, vol energie, hecht en autentiek. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat Aethon zo succesvol is in het plaatsen van studenten in onder andere de zorgsector.

Pivot Park
Pivot Park is dé hotspot voor farmaceutische innovatie met een succesvolle, groeiende campus en een sterke community in Oss, Noord-Brabant. De 56 bedrijven op het park maken deel uit van een hoogstaand netwerk van andere bedrijven en diverse kennisinstellingen. Pivot Park is de spil van een gezond groeiend netwerk en biedt bedrijven een kans om te versnellen in hun groei. Deze bedrijven richten zich op farmacie, met nadruk op geneesmiddelenontwikkeling. Het park biedt faciliteiten en diensten en verbinden de bedrijven op het park aan elkaar via community activiteiten zodat wetenschappelijke en ondernemingskennis kan worden gedeeld. Vanuit Pivot Park is aanwezig: Privot Park Screening Centre, Zwiers Regulatory Consultancy, NTRC en Aduro Biotech Europe. Website: www.pivotpark.com

Pivot Park Screening Centre
Pivot Park Screening Center (gevestigd op Pivot Park) biedt diensten voor drug discovery op het gebied van assay-ontwikkeling, labautomatisering en (ultra) High Throughput Screening (HTS) om nieuwe leads te vinden voor de ontwikkeling van geneesmiddelen.
Website: https://www.ppscreeningcentre.com/

Zwiers Regulatory Consultancy
Bij geneesmiddelenontwikkeling en levenscyclusonderhoud is een degelijke regelgevende strategie van cruciaal belang. Zwiers is een consultancybureau dat advies en praktische dienstverlening biedt aan farmaceutische bedrijven gedurende de volledige levenscyclus van hun geneesmiddel. Zwiers Regulatory Consultancy is één van de bedrijven die gevestigd is op Pivot Park. Regulatory Affairs (RA) gaat over (biomedische / farmaceutische) wetenschap, communicatie en compliance.
Website: https://www.az-regulatory.com/

NTRC
NTRC is een biotechnologiebedrijf opgericht door voormalige werknemers van MSD en Organon, gevestigd op het Pivot Park in Oss. Ze hebben een sterk academisch netwerk dat wordt gebruikt om nieuwe en innovatieve benaderingen over kleine moleculen om te zetten in kandidaat-geneesmiddelen. Ook hebben ze een aantal baanbrekende technologieplatforms ontwikkeld en beschikbaar gesteld als service voor hun klanten.
Website: https://www.ntrc.nl/

Aduro Biotech Europe
Aduro Biotech Europe is een dochteronderneming van de in de VS gevestigde Aduro Biotech en richt zich op de ontwikkeling van B-select monoclonal antibodies (mAB) voor de behandeling van kanker en andere ernstige aandoeningen. Aduro is gevestigd op het Pivot Park in Oss.
Website: https://www.aduro.com/

IQVIA
IQVIA is een internationaal bedrijf dat werkt op zowel het gebied van gezondheidsinformatie technologie als het gebied van klinisch onderzoek. Het is één van de grootste CRO’s ter wereld. CRO’s zijn contract research organizations, bedrijven die binnen de farmaceutische industrie onderzoek verrichten dat is uitbesteed door middel van een contract. Zo verlaagt IQVIA de kosten voor andere bedrijven om drugs en andere ontwikkelingen op de markt te brengen. Vooral in niche markten speelt IQVIA hierin een grotere rol.

Pharmo Institute
Pharmo Institute is een onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met het bestuderen van onder andere epidemiologie, drugs veiligheid en het gebruik van middelen in de gezondheidszorg. Door nauw samen te werken met medische universiteiten en gebruik te maken van hun databases, draagt Pharmo Institute bij aan risicoanalyse van de gezondheidszorg. Ze bezitten veel relevante kennis over hun vakgebied, wat hen een belangrijke partner wanneer gepraat wordt over verandering in de gezondheidszorg.

RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich al meer dan 100 jaar in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Met een centrale rol in de infectieziektebestrijding en in landelijke preventie- en screeningsprogramma’s. En via onafhankelijk (wetenschappelijk) onderzoek op het vlak van Volksgezondheid en Zorg, en Milieu en Veiligheid. Als ‘trusted advisor’ voor de samenleving. Zo ondersteunt het RIVM burgers, professionals en overheden bij de uitdaging onszelf en onze leefomgeving gezond te houden.

Het effectief bestrijden van infectieziekten, mensen gezond houden, goede zorg bieden, de veiligheid van consumenten bewaken en een gezonde leefomgeving bevorderen. Het RIVM verzamelt wereldwijd kennis over deze thema’s, past die toe en verspreidt de knowhow onder beleidsmedewerkers, wetenschappers, inspecteurs en voor veel onderwerpen ook onder het algemeen publiek. Elk jaar brengt het RIVM talloze rapporten en adviezen uit over volksgezondheid en gezondheidszorg, voeding, natuur en milieu en rampenbestrijding.

SkinConsult
SkinConsult beoordeelt de veiligheid van cosmetica en medische hulpmiddelen klasse I. Dit doen zij voor fabrikanten, importeurs en distributeurs op de Europese markt. Ze zorgen dat de producten veilig zijn en aan de wet voldoen. Nadat er in 2013 veranderingen in de cosmetische verordeningen werden doorgevoerd, werd het voor cosmetica bedrijven lastiger om zich aan de EU cosmeticawetgeving te houden. Toen is SkinConsult opgericht om bedrijven met de veiligheid van hun producten te helpen.

The Clinical Company
The Clinical Company is een bedrijf gespecialiseerd in het aanbieden van Clinical Services in de Benelux. De services die ze aanbieden bestaan uit Project services, Contract Staffing en Recruitment Services. The Clinical Company is opgericht in 2002 en bestaat uit ongeveer 40 professionals, verdeeld over verschillende bedrijven: global top 30 farma, kleine en middelmatige CRO, Medical Devices en Biotecht organisaties. Daarmee vormen ze een breed netwerk en bieden ze verschillende mogelijkheden in de Life Sciences.